دلمه ایرانی

دلمه ایرانی

 
دلمه یک غذای خوشمزه و سنتی است که معمولا در کنار غذاهای دیگر در مهمانی ها تهیه می شود. دلمه برگ مو یکی از دلمه های خوشمزه و محبوب است. در این مطلب طرز تهیه دلمه برگ مو و قارچ را برایتان آورده ایم.
ماهنامه سفره ایرانی - غزاله خالدی: دلمه یک غذای خوشمزه و سنتی است که معمولا در کنار غذاهای دیگر در مهمانی ها تهیه می شود. دلمه برگ مو یکی از دلمه های خوشمزه و محبوب است. در این ملب طرز تهیه دلمه برگ مو و قارچ را برایتان آورده ایم.
کمی تغییرات در این روش توسط استاد عبداللهی ایجاد شد
میزان سرو:
8 الی 10 نفر

مواد لازم:

  • برگ مو: 400 گرم
  • قارچ (نگینی خردشده): 400 گرم
  • روغن زیتون: 3 الی 4 ق س
  • برنج: یک پیمانه
  • زرشک یک پیمانه به میزان دلخواه
  • پیاز (ریز خردشده): یک عدد
  • سیر (ریز خردشده): 3 حبه
  • فلفل سبز (ریز خردشده): 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی یا رب انار(اگر شیرین نکردید): یک ق چ
  • اگر شیرین دوست دارید شکر: یک ق چ
  • برگ جعفری (خردشده): 8 عدد
  • شبت (خردشده): 8 عدد
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
 
 طرز تهیه دلمه برگ مو و قارچ

طرز تهیه:

نیمی از روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و پیاز، سیر و فلفل سبز ریز خرد شده را در آن تفت دهید. گوجه فرنگی های پوست کنده و نگینی خردشده را اضافه کرده و تفت دهید تا آب آنها گرفته شود.

رب گوجه فرنگی و قارچ نگینی خردشده را اضافه کرده و تفت دهید. برنج از قبل نیم پز شده، یک سوم پیمانه آب داغ، شکر، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و به پخت مواد ادامه دهید تا آب آن کشیده شود. برگ جعفری و شبت ریز خردشده را اضافه و مخلوط کنید.

برگ موها را در آب بجوشانید تا کمی نرم شوند، سپس زیر آب سرد بگیرید. مخلوط قارچ را روی برگ ها قرار داده و بپیچید. چند برگ کف قابلمه قرار دهید و دلمه ها را داخل آن بچینید. روغن زیتون باقی مانده را روی آنها بریزید و مقداری آب داغ اضافه کنید.
اگر شکر نزدید و ترش دوست داشتید زرشک را با مقداری پیاز تبخ کنید و دورچین کنید
بشقابی روی دلمه ها قرار دهید تا به آنها فشار آورد، درب ظرف را بگذارید و روی حرارت قرار دهید تا دلمه ها بپزند. سپس سرو کنید.

نظر بدهید